fbpx

Ik heb geen goede fysieke conditie. Kan ik toch mee?

Om de Misti te beklimmen moet je over een redelijk goede fysieke conditie beschikken. Begin tijdig met je training. Duursport is ideaal om je voor te bereiden. Als je niet beschikt over een redelijk uithoudingsvermogen (het zijn twee dagen van 4-7 uur wandelen) kan je eigenlijk niet mee.

 

Hoe zit het met hoogteziekte?

De Misti is 5822m hoog. Dat wil zeggen dat op de top ongeveer de helft zuurstof in de lucht zit vergeleken met zeeniveau. Je lichaam moet dus hard werken om voldoende zuurstof op te nemen. Hoogteziekte ontstaat door tekort aan zuurstof. Bovendien kun je preventief Diamox innemen. Een medicijn dat de kans op hoogteziekte aardig doet afnemen.

 

Hoe zit het met eten en slapen op de Misti?

De tenten zullen al opgezet zijn als je in het kamp aankomt. Je moet zelf je (eventueel zelfopblazend) slaapmatje nog opblazen en je slaapzak uitrollen. Er wordt voor ontbijt, lunch en avondeten gezorgd. Je hoeft dus zelf niet koken en geen eten mee te nemen. Een kleine snack voor tussendoor (twix, mars, snickers,…) en veel water moet je natuurlijk wel zelf meenemen.

 

Wat als op de berg blijkt dat ik fysiek onvoldoende voorbereid ben of ziek word?

Als het niet meer gaat moet je afdalen of blijven waar je bent . Er gaan voldoende gidsen mee om je weer terug naar beneden,  te begeleiden. Je zal dan aldaar wachten totdat de groep terugkomt.
Heb je andere vragen, wil je graag meer info of is er iets niet duidelijk? Stuur ons een mail info@pazholandesa.com